Socijalni program za 464 radnika Zastava oružja

Bez autora
May 18 2010

U Zastava oružju očekuju da u toku ove nedelje bude uplaćen novac za 464 radnika koja su se opredelila za dobrovoljni odlazak uz socijalni program. Svi rokovi za isplatu socijalnog programa za kragujevačke oružare već su probijeni, za razliku od preostalih pet fabrika odbrambene industrije u Srbiji kojima su sredstva uplaćena. Za isplatu socijalnog programa za 464 radnika "Namenske" potrebno je oko 500 miliona dinara. U sindikatu ne znaju zvanične razloge za kašnjenje uplate socijalnog program, ali sumnjaju da su u pitanju loše namere prema preduzeću Zastava oružje, kako bi se preko pritiska nadležnih institucija otuđio deo imovine preduzeća u Beogradu i Kragujevcu. Radi se o imovini Zastave oružje od oko 4.000 kvadratnih metara u krugu fabrike u Kragujevcu, takozvanom "Sivom domu".

Socijalni program za 464 radnika Zastava oružjaU Zastava oružju očekuju da u toku ove nedelje bude uplaćen novac za 464 radnika koja su se opredelila za dobrovoljni odlazak uz socijalni program, rečeno je u sindikatu te namenske fabrike.

- Svi rokovi za isplatu socijalnog programa za kragujevačke oružare već su probijeni, za razliku od preostalih pet fabrika odbrambene industrije u Srbiji kojima su sredstva uplaćena - kazao je predsednik sindikata Zastava oružja Dragan Ilić i dodao da je za isplatu socijalnog programa za 464 radnika "Namenske" potrebno oko 500 miliona dinara.

- U sindikatu ne znamo zvanične razloge za kašnjenje uplate socijalnog program, ali sumnjamo da su u pitanju loše namere prema preduzeću Zastava oružje, kako bi se preko pritiska nadležnih institucija otuđio deo imovine preduzeća u Beogradu i Kragujevcu - kazao je on i istakao da se radi o imovini Zastave oružje od oko 4.000 kvadratnih metara u krugu fabrike u Kragujevcu, takozvanom "Sivom domu".

- Taj prostor bi trebalo da, uz saglasnost ministarstsva ekonomije i odbrane, bude ustupljen preduzeću Zastava inpro koje mora da se iseli iz fabrike koja je pripala kompaniji Fijat automobili Srbija. Takođe se vrši pritisak da zaposleni u Zastava oružju napuste i prostor koji decenijama koriste u Beogradu, u zgradi Zastava impeksa, koja bi trebalo da pripadne Fijatu, a bez rešenja gde će kasnije biti smešteni - kazao je Ilić i dodao da još uvek nisu rešeni problemi ni u vezi sa imovinom fabrike Zastava oružje u Novom Pazaru.

Kako je rekao, Sindikat smatra da treba da se zaštiti imovine i pronađe rešenje koje je u interesu fabrike Zastava oružje.

U državnoj fabrici Zastava oružje sada radi 2.580 radnika. Vlasnik 75 odsto kapitala te fabrike je direktno država, a ostalo je društveni kapital.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik